SOCIAL MEDIA

18.9.2018

SUORISTUSPERMANENTTI

permlähtö

Tänään permiksen tunneilla näimme opettajan tekemän mallityön suoristuspermanentista. Lähtötilanteessa asiakkaalla oli luonnonkihara hius, ja vähän vanhoja raitoja latvoissa. Tavoitteena oli katsoa miten suoristus toimii, ja saada hiukset mahdollisimman suoraksi. 

perm2

Ensin analysoitiin hiukset ja hiuspohja, ja valittiin käytettävät aineet (Sim tyvipermanenttigeeli). Hiukset pestiin shampoolla ja pyyhekuivattiin. Permanenttigeelin joukossa oli pehmeyttä ja kiiltoa tuovaa Goldwellin Rich Repair -seerumia. 

Seos levitettiin niskasta alkaen, ja hiukset "liimattiin" litteiksi päätä myöten. Tässä vaiheessa hiukset tulisi kammata läpi, mutta se vaihe jäi väliin ja saattoi vaikuttaa lopputulokseen (kuvat lopussa). Asiakkaan pää suojattiin kelmulla, ja odotettiin 15 min vaikutusaika.

perm3

Pesupaikalla hiuksia huuhdeltiin 5 minuuttia sivellen alaspäin. Huuhtelun jälkeen hiukset kuivattiin ilman mitään tuotteita, ja suoristettiin raudalla.

perm4
Ennen suoristusta - suoristettuna

Suoristuksen jälkeen asiakas ohjattiin pesupaikalle, missä levitettiin kiinnitysaine sienellä suoraan hiuksiin. 5 min vaikutusajan jälkeen hiukset huuhdeltiin, niihin laitettiin hoitoaine ja jatkettiin leikkauksen kautta kuivaukseen ja viimeistelyyn.

ennenjälkeenperm

Lopputulos onnistui mielestäni hyvin, vaikka täysin tikkusuoraa ei tullutkaan. Ehkä käsittelystä pois jäänyt hiusten kampaaminen olisi suoristanut niitä vielä enemmän. Asiakkaan mielestä muutos oli myös huomattava, ja hän oli tyytyväinen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti