SOCIAL MEDIA

4.9.2017

MIKÄ MAKSAA?

Hiusalalle hakeutuessani osasin kyllä odottaa, että parturi-kampaajaksi opiskeleminen tulee maksamaan x euroa, mutta yllätyin silti hieman kaikista opintojen alkuvaiheeseen osuneista pakollisista kustannuksista.

Heti ensimmäisillä viikoilla saimme 20€ panttia vastaan käyttöömme lokeron ja lukittavan työkärryn. Koulu tarjoaa meille työtakin ja -kengät, mutta asianmukaiset työhousut (itselläni 30€) meidän oli ostettava itse vapaavalintaisesta paikasta.

Ennakkoon koululle tilatut työvälinepaketit lunastimme itsellemme myös ensimmäisillä viikoilla. Työvälineet on jaettu kahteen pakettiin, joista ensimmäinen "peruspaketti" maksoi 478€ sisältäen kaiken tarvittavan 9-osaisesta kampasetistä, harjoituspäihin (2kpl) ja suoristusrautaan.


Nyt syys-lokakuun aikana tulemme hankkimaan vielä toisen työvälinepaketin, ns. "kampauspaketin" jonka hinta pyörii muistaakseni 150€ tienoilla, ja sisältää yhtä sun toista kampausten tekoon tarvittavaa välinettä.

Lisäksi tarvitsemme opiskelua varten ammattikirjan: Hiukset - leikkaaminen, kampaaminen ja kosmeettinen hoitaminen, minkä itse tilasin Booky.fi -verkkokaupasta hintaan 45,60€. Tähän tulevat lisäksi myös esimerkiksi ammattienglannin ja yhteisten oppiaineiden kirjat, joiden hinnat pyörivät myös useissa kympeissä.

Parturi-kampaajaopintojen kustannukset tulevat itselläni olemaan ensimmäisenä opiskeluvuotena siis vähintään 723,60€, mikä eittämättä kirpaisee vähän, mutta minkä toisaalta maksaa mielellään kun pääsee tekemään sitä mistä tykkää!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti