SOCIAL MEDIA

29.8.2017

ANALYSOINTIA

Tänään tehtiin luokkakavereiden kesken analyysit hiuksista ja hiuspohjasta. En ollut aiemmin ajatellutkaan, että tärkeä osa parturi-kampaajan työtä on asiakkaan pään tutkiminen, minkä pohjalta sitten valitaan käytettävät tuotteet, ja minkä avulla myös huomataan hiusten ja hiuspohjan mahdolliset ongelmakohdat, jotka saattavat vaikuttaa suunniteltuun käsittelyyn.

Analyysi tehdään yhdessä asiakkaan kanssa keskustellen, ja häneltä kysytään mm. hiusten pesuvälin pituudesta, viimeisimmän hiustenpesun ajankohdasta ja kotikäytössä olevista tuotteista. Joskus esim. kotona käytössä oleva shampoo ei vastaa sun hiusten tarpeisiin niin hyvin, kuin toinen shampoo voisi tehdä.

Lisäksi otetaan huomioon hiusten ja hiuspohjan kunto. Ovatko hiukset silkkiset vai takkuiset, onko päänahka kuiva ja hilseilevä, vai ehkä rasvainen? Huomioidaan myös mahdollinen punoitus ja arkuus, joiden syitä pohditaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Ennen käsittelyä arvioidaan myös hiusten paksuus ja määrä, mikä auttaa mm. tarvittavien aineiden määrän arvioinnissa. Lisäksi asiakkaan kanssa keskustellaan hiusten aiemmista käsittelyistä, että tiedetään hiusten historiaa ja mitä ne ovat aiemmin "joutuneet kestämään".

Lopuksi tehdään työsuunnitelma, johon listataan tavoite (esimerkiksi hilseilyn vähentyminen / hiuspohjan kosteutus), tarvittavat aineet ja menetelmät tavoitteen saavuttamiseksi. Esimerkiksi hilseilevään hiuspohjaan valitaan kosteuttava shampoo, ja hoitoaineeksi jotain hiusten pituuksiin sopivaa.

... Ja mä jotenkin ajattelin että kampaajat vain tietää mitä siihen päähän laitetaan! 😁

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti