SOCIAL MEDIA

16.8.2018

PITKIEN TÖIDEN PÄIVÄ

as5

Tänään teimme parin kanssa ensimmäisen permanentin! Jo on aika opetellakin, jos mielii hallita tämänkin käsittelyn ennen valmistumista. Asiakkaan vanha permis oli tehty noin 5kk sitten ja hiukset kaipasivat myös väriä.

Aluksi valitsimme opettajan kanssa rullakoon, ja kävimme läpi työjärjestyksen ja rullauksen suunnat. Sitten pesimme hiukset syväpuhdistavalla shampoolla ilman hoitoainetta, ja laitoimme rullat päähän klassisen rullauksen muotoon. Rullaaminen ensimmäistä kertaa oikeisiin hiuksiin oli erilaista kuin harjoituspäähän. Vähän helpompaa, mutta samalla yhtä vaikeaa. 😀
  as5 k2

Rullien päälle laitoimme kaksi kerrosta permanenttiainetta, ja annoimme vaikuttaa 10min. Kun kiharat havaittiin hyviksi muutaman rullan avaamisella, rullia huuhdeltiin 5min lämpimällä vedellä ennen kiinnitysaineen laittamista. Se vaikutti 5min, minkä jälkeen otimme rullat pois ja laitoimme loput kiinnitysaineesta hiuksiin 5 minuutiksi.

Kiinnitysaineen jälkeen pesimme hiukset ja laitoimme niihin kevytvärin pesupaikalla. Sen vaikutusajan jälkeen siirryimme pesun kautta vähitellen kohti kuivatusta ja lopputuloksen ihailua. Olimme kaikki hyvin tyytyväisiä ensimmäiseen permikseen, tästä on hyvä jatkaa harjoituksia.

as6

Päivän toisen asiakkaan teimme myös parityönä. Asiakas toivoi vaaleisiin hiuksiinsa Marianne-karkkimaista hohtoa ja kiiltoa, ja tyvikasvun häivytystä raidoilla. 

Raitoihin käytimme vaalennusjauhetta ja 3% hapetetta. Virkkasimme ohuita raitoja koko päähän tyvikasvun alueelle. Vaikutusajan jälkeen sävytimme pesupaikalla koko pään allaolevassa kuvassa näkyvistä väreistä tehdyllä seoksella.

Hiusten kuivauksessa kokeilimme ensimmäistä kertaa softerin käyttöä pitkille hiuksille, mutta omaan silmään lopputulos jäi vähän pörröiseksi. Luinkin jälkikäteen vinkin, että softeri kannattaa pitää päätä vasten, etteivät hiukset pörröönny liikaa (?). Mutta väristä tuli hieno, ja asiakaskin tykkäsi! 🎨

as6 k2

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti