SOCIAL MEDIA

29.8.2018

RULLAATI RULLAA

Lyhyen työssäoppimisjakson jälkeen on ollut kiva palata koululle, vaikka vähän jo haikailen asiakaspalvelupäivien perään. Viikon tauko on tuntunut ikuisuudelta, vaikka ensi viikolla pääsemme taas tekemään asiakkaita muun opiskelun ohella! 😊 Tällä viikolla olemme käyneet läpi yleisiä asioita ja lukuvuoden aikatauluja, ja aloitelleet muutamaa kurssia.

Yksi alkaneista kursseista on rakennekäsittelyt. Sen aikana opimme tekemään kiharrus- ja suoristuspermanentin, ja saamme tietoa mm. permisaineista ja erikoispermanenteista.

Ensimmäisten tuntien aiheet olivat osin tuttuja, sillä olimme sivunneet aihetta ja tehneet rullauksia harjoituspäihin jo viime vuonna. Ja pääsinhän nyt syksyllä tekemään oikean käsittelyn jo kahdelle asiakkaallekin.

permis 1 tunnissa

Tänään tunneilla palauttelimme mieleen rullaamisen perusteita, ja teimme nukkepäihin ratarullauksen, jossa toinen sivu on klassinen ja toinen viuhkan mallinen. Päätin kisata rullatessa aikaa vastaan, ja sain rullattua koko pään tasan tunnissa. Liiketyössä ajat ovat muistaakseni alle sen, noin 45 minuuttia. Oma rullausjälki oli myös melkoisen siistiä, joten kehitystä ensimmäisestä rullaamisesta on tapahtunut!

hiukset testi 1

Lisäksi teimme testin, miten kiharruspermanentin onnistumiseen vaikuttavat esimerkiksi hiuksiin jääneet muotoilutuotteet. Ensimmäisessä kuvassa on lähtötilanne: lasimainen, hyväkuntoinen koetupsu, johon on tehty raitoja noin vuosi sitten. Teimme kiharat 13mm rullalla, ja 0-aineella (vastustuskykyisille ja lasimaisille hiuksille).

Toisessa kuvassa on asianmukaisesti pesty ja permanentattu tupsu. Kolmannessa kuvassa hiuksiin on jätetty hoitoöljyä, neljännessä hiuslakkaa ja -puuteria, ja viimeisessä reilusti jätettävää hoitoainetta ja hoitavaa seerumia.

Kuten kuvistakin voi huomata, huonoimmin kihara tarttui viimeiseen tupsuun joka ui hoitoaineessa, ja parhaimman kiharan sai puhtaaseen hiukseen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti